Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi 17 lutego ogłosił nowy konkurs pn. „Food zero waste – nie marnuję żywności”, którego celem jest zachęcenie do wdrożenia idei niemarnowania żywności oraz kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem produktów, które pozostały z poprzednich posiłków czy zakupów.
Stwórzcie wyjątkowe danie z resztek, a przepis wraz ze zdjęciami lub filmami przyślijcie na adres kulinaria@nikidw.edu.pl. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
Do udziału w Konkursie zapraszamy również uczniów szkół średnich, dla których przewidziane są specjalne nagrody! Dobre nawyki związane z niemarnowaniem żywności warto kształtować już od najmłodszych lat!
Zgłoszenia proszę wysyłać do 24 marca 2021 r. na adres: kulinaria@nikidw.edu.pl
Więcej informacji na stronie www.nikidw.edu.pl, w zakładce Konkursy NIKIDW